Yazıcıya Sıkışan Kağıt Nasıl Çıkarılır Epson ?

Risalet

Global Mod
Global Mod
Neden Kağıt Sıkışması Meydana Gelir?

Epson veya başka bir marka yazıcı kullanırken kağıt sıkışması sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bu durum, yazıcının mekanizmasında bir tıkanıklık veya kağıdın uygun şekilde yüklenmemesi gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Yazıcının iç kısmında küçük bir parça kağıt veya yabancı bir cisim olabilir. Ayrıca, kağıdın düzgün bir şekilde yerleştirilmemesi veya kağıdın boyutunun yazıcıya uygun olmaması da sıkışmaya neden olabilir.

Adım 1: Yazıcıyı Kapatma ve Fişi Çekme

Kağıt sıkışması durumunda ilk adım olarak yazıcıyı kapatmalı ve elektrik fişini çekmelisiniz. Bu, herhangi bir mekanizma hareketi sırasında elektrik akımının kesilmesini sağlar ve herhangi bir zararın önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, kağıdı çıkarmak için yazıcının içine erişim sağlayacaksınız.

Adım 2: Kağıt Tepsisini ve Kapaklarını Açma

Yazıcının kağıt tepsisini açarak, sıkışan kağıdın nerede olduğunu görebilirsiniz. Ardından, kağıt sıkışması alanını kontrol etmek için yazıcının kapağını açın. Kağıt sıkışması genellikle kağıdın ilerlediği yol boyunca veya çıkış tepsisinde görülür.

Adım 3: Kağıdı El ile Çıkarma

Sıkışmış kağıdı elle çıkarmak için, yazıcının içine dikkatlice bakın. Kağıt, yavaşça ve eşit bir şekilde çekilmelidir. Kağıdı çıkarmak için güç uygulamaktan kaçının, çünkü bu yazıcı parçalarına zarar verebilir. Kağıdı çekerken, mümkünse kağıdın kopmasını önlemek için kağıdın her iki tarafından da tutun.

Adım 4: Yazıcıyı Temizleme

Kağıdı çıkardıktan sonra, yazıcının içini dikkatlice kontrol edin ve herhangi bir kağıt parçası veya yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Küçük bir fırça veya hava spreyi kullanarak yazıcıyı temizleyebilirsiniz. Bu, gelecekteki sıkışmaları önlemeye yardımcı olabilir.

Adım 5: Kağıt Tepsisini Doğru Şekilde Yeniden Yükleme

Kağıdı tepsise yeniden yüklerken, kağıdın düzgün ve sıkı bir şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Kağıdı tepsinin kenarlarına doğru iterek, kağıdın sıkışma veya eğrilme olmadan düzgün bir şekilde ilerlemesini sağlayın. Ayrıca, kağıt tepsisinin boyut ayarlarının doğru olduğundan emin olun.

Adım 6: Yazıcıyı Yeniden Açma ve Test Etme

Kağıdı çıkardıktan ve yazıcıyı temizledikten sonra, yazıcıyı tekrar açın ve elektrik fişini takın. Ardından, yazıcıyı test etmek için bir test sayfası yazdırın. Kağıdın düzgün bir şekilde çıkıp çıkmadığını ve herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

Epson Yazıcıda Kağıt Sıkışması Nasıl Önlenir?

Kağıt sıkışmasını önlemek için, kağıdı düzgün bir şekilde yüklemek çok önemlidir. Kağıdı tepsinin kenarlarına sıkıca bastırarak ve boyut ayarlarını doğru şekilde yapıp, kağıdın düzgün bir şekilde ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, yazıcıyı düzenli olarak temizlemek ve bakımını yapmak da kağıt sıkışmasını önlemeye yardımcı olabilir.