Windows 11 Nasıl Kaldırılır ?

Fadila

Global Mod
Global Mod
Windows 11 Nasıl Kaldırılır?

Windows 11'e geçiş yaptınız ve belki de eski alışkanlıklarınıza geri dönmek istiyorsunuz. İşte Windows 11'i kaldırmanın adımları:

1. Başlamadan Önce:

Windows 11'i kaldırmadan önce, yedekleme yapmanızı öneririm. Önemli dosyalarınızı yedeklemek, bilgisayarınızı eski işletim sistemine döndürmek istediğinizde veri kaybını önler.

2. Windows 11 Kaldırma Adımları:

- Başlat menüsünden "Ayarlar" uygulamasını açın.

- Ayarlar penceresinde, "Sistem" seçeneğine tıklayın.

- Sol taraftaki menüden "Güncelleme ve Güvenlik"e gidin.

- Burada "Kurtarma" seçeneğine tıklayın.

- "Bu bilgisayarı sıfırla" başlığı altında, "Şimdi başlayın" düğmesine tıklayın.

- Karşınıza çıkan seçenekler arasından "Önceki Windows sürümüne git"i seçin ve işlemi başlatın.

3. Bilgisayarınızı Geri Yüklemek:

- Bilgisayarınız eski Windows sürümüne geri dönecektir. Bu işlem biraz zaman alabilir, bu yüzden bilgisayarınızın güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun ve işlem tamamlanana kadar bilgisayarınızı kapatmayın.

4. Windows 11'i Kaldırma Sonrası:

- Bilgisayarınız eski Windows sürümüne geri döndüğünde, yeniden başlatılacak ve eski işletim sisteminizi kullanmaya başlayabileceksiniz.

- Eski Windows sürümünüzü kullanmaya başladıktan sonra, bilgisayarınızın performansını kontrol edin ve gerektiğinde güncellemeleri yükleyin.

5. Yedeklerinizi Geri Yükleme:

- Windows 11'i kaldırdıktan sonra, yedeklediğiniz dosyaları geri yükleyebilirsiniz.

- Yedekleme yaparken dikkat ettiğiniz klasörleri ve dosyaları geri yükleyin ve bilgisayarınızın eski haline dönmesini sağlayın.

6. Sorunlarla Karşılaşırsanız:

- Windows 11'i kaldırmak işlemi bazen sorunlara neden olabilir. Bilgisayarınızda herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, Microsoft Destek ekibiyle iletişime geçebilir veya çevrimiçi topluluklarda yardım isteyebilirsiniz.

Windows 11'i kaldırmak, bilgisayarınızı eski haline döndürmenin basit bir yoludur. Ancak, işlem sırasında dikkatli olmak ve önemli dosyalarınızı yedeklemek her zaman önemlidir. Unutmayın, herhangi bir sorunla karşılaşırsanız yardım almak için çevrimiçi kaynaklardan veya Microsoft Destek'ten faydalanabilirsiniz.