Vam Metodu Nedir ?

Elif

New member
VAM Metodu Nedir? Eğlenceli Bir Bakış Açısıyla Keşfetmeye Ne Dersiniz?

Herkese merhaba forumdaşlar! Bugün çok özel bir konuyu, ama tabii ki eğlenceli bir açıdan ele alacağım: VAM Metodu. Şimdi, "VAM Metodu" deyince aklınıza gelen ilk şey ne olabilir? Bir tür gizli ajanlık tekniği mi? Yoksa uzaylılarla iletişim kurma yöntemi mi? Hayır, hayır, sakin olun! Ne gizli ajanın ne de uzaylıların işine yarar, bu metod çok daha dünya işlerinde işimize yarayacak bir şey. VAM Metodu, aslında iş dünyasında, kişisel gelişimde ve belki de hayatın her alanında kullanabileceğiniz şaşırtıcı derecede basit ama etkili bir strateji. Ama, ne yazık ki, bu isim, o kadar sıradan ki, her yerden duyabilirsiniz. Hadi gelin, hep birlikte biraz mizah ve eğlenceli bir şekilde keşfedelim!

VAM Metodu Nedir, Ne İşe Yarar?

VAM, kısacası Vizyon, Aksiyon, Motivasyon kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor. Bu üç kavramın birleşimi de, hayatta istediğiniz hedeflere ulaşmanıza yardımcı olmayı vaat ediyor. Peki ama nasıl? Şimdi sırayla bakalım:

1. Vizyon: Hayatınızda nereye gitmek istediğiniz konusunda net olmalısınız. Yani, hedefleriniz ve idealleriniz ne? Bugüne kadar "Ne işim var?" diye sormadıysanız, belki de VAM Metodu’nun tam zamanı gelmiştir! Vizyon kısmı, hayalinizdeki hayatı yaratmak için harika bir fırsat. Ancak buradaki kritik nokta, vizyonunuzu sadece kafanızda değil, yazılı hale getirmektir. Çünkü kağıda dökülen hedefler, genellikle daha gerçekçi hale gelir. Hem de ne kadar büyük hayalleriniz varsa, o kadar büyük bir vizyonunuz olur, değil mi?

2. Aksiyon: Burada tam anlamıyla devreye giriyoruz! Vizyonu yaratmak çok önemli, ama hedefe ulaşmak için harekete geçmek şart. Harekete geçmeden hiçbir şey olmaz. Erkekler için bu genellikle "bir plan yap, hemen uygula" demek gibi bir şeydir. Çözüm odaklı düşünmek, bazen "hemen harekete geç" anlamına gelir. "Vizyonu belirledik, hadi bakalım, dükkâna girip başlıyoruz!" Ama bazen de... ah, bazen, biraz daha dikkatli düşünmek gerekebilir. :)

3. Motivasyon: Eğer aksiyon alacak gücü bulamazsanız, motivasyon çok önemli. Hepimiz, bazen "Neden bunu yapıyorum?" sorusunu sormaz mıyız? İşte, bu noktada devreye giriyor motivasyon. Kadınlar genellikle, işin duygusal tarafını keşfederek motivasyonlarını bulurlar. Yani, "Hedefime ulaşarak nasıl hissetmek istiyorum?" sorusunu sorarlar. Çünkü, duygusal bağ kurmak, insanın hedeflere ulaşmasında çok güçlü bir itici güç olabilir.

Erkeklerin Stratejik Bakış Açısı: VAM’ı "Beni Durduramayacaksınız!" Modunda Uygulamak

Erkeklerin VAM Metodu’nu daha stratejik ve çözüm odaklı bir şekilde ele aldığını tahmin ediyorum. Vizyon kısmını oluştururken, erkekler genellikle net ve ölçülebilir hedefler koyarlar. Mesela, "Bu yıl sonunda 10 kilo vereceğim" ya da "Üç ayda bir dil öğrenmeye başlayacağım" gibi somut hedefler belirlerler. Ve bu hedeflere ulaşmak için de hemen aksiyona geçerler.

Aksiyon kısmında da, plan yaparken, "Şu saatte uyanacağım, şu saatte çalışacağım" gibi detaylı takvimler oluştururlar. Sadece bir adım atmak değil, atılacak adımların hepsinin, zamanında ve doğru yapılması gerektiği görüşüne sahip olabilirler.

Ve tabii ki motivasyon! Erkekler motivasyon konusunda biraz daha "hedef odaklı" kalabilirler. Yani, belirledikleri hedefe ulaşmak için gerekirse bir ödül sistemi bile kurabilirler. Hedefin sonunda bir tatil, yeni bir gadget ya da hatta "Artık kendi işimi kuracağım" gibi dev bir motivasyon kaynağı olabilir.

Kadınların Empatik Bakış Açısı: VAM’ı “Nasıl Hissetmek İstiyorum?” Sorusu Üzerinden İncelemek

Kadınlar ise VAM Metodu’nu daha çok içsel ve duygusal bir açıdan ele alırlar. Vizyonu belirlerken, "Bu hedef beni nasıl hissettirecek?" sorusunu ön planda tutarlar. Hedeflerinin ne olduğunu net bir şekilde görseler de, bu hedeflere ulaşırken nasıl hissedeceklerini de önemserler.

Aksiyon kısmında ise, "Bunu nasıl yapmak isterim?" sorusuyla yola çıkarlar. Hedefe ulaşmak için adımlarını planlarken, aynı zamanda bu adımların kendilerini nasıl besleyeceğine dair bir strateji oluştururlar. VAM Metodu, kadınlar için hem hedefe ulaşmak hem de yolculukta keyif almak anlamına gelir.

Motivasyon kısmında ise, bu genellikle "Toplulukla destek olmak" veya "Bir arkadaşım da bu hedefe ulaşsın diye ona yardımcı olayım" gibi sosyal yönleri içerir. Motivasyonları, sadece kişisel kazanç değil, aynı zamanda başkalarına da yardım etme isteğiyle harmanlanır.

Forumda Tartışmaya Ne Dersiniz? Hadi Birlikte Gülümseyelim!

VAM Metodu’nu, daha çok çözüm odaklı bir şekilde, erkekler gibi mi yaklaşıyorsunuz yoksa daha çok duygusal bağlar kurarak, kadınlar gibi mi ele alıyorsunuz?

Sizce VAM Metodu’nun en zor kısmı hangisi? Hedef belirlemek mi, harekete geçmek mi, yoksa motivasyonunuzu sürdürebilmek mi? Bu metodla başarmayı hedeflediğiniz en büyük şey nedir?

Yorumlarınızı merakla bekliyorum! Gelin hep birlikte VAM’ı daha eğlenceli bir şekilde keşfedelim!