Dilek Taşdemir kimdir ?

Elif

New member
[![myo.istinye.edu.tr/tr/ha...](https://images.openai.com/thumbnails/url/4O4GYnicu1mSUVJSUGylr5-al1xUWVCSmqJbkpRnoJdeXJJYkpmsl5yfq5-Zm5ieWmxfaAuUsXL0S7F0Tw50DvOLN6zKy61M8_U28zTK8AxICo1ycjcODjFwssxPTE8xCM4NC65I8TT3Na00CLKw8A_Ky0p0M3WsClQrBgD-NyjU)](https://myo.istinye.edu.tr/tr/haberler/yapimci-dilek-tasdemir-ile-reklam-filmi-kamera-arkasini-konustuk)

Dilek Taşdemir: Medya Dünyasında Çok Yönlü Bir İsim

Merhaba forumdaşlar,

Bugün sizlere, medya sektöründe farklı alanlarda deneyime sahip ve üretkenliğiyle dikkat çeken Dilek Taşdemir'den bahsedeceğim. Sinema ve televizyon dünyasında yapımcı, yönetmen ve genel koordinatör olarak görev alan Taşdemir, aynı zamanda reklam sektöründe de uzun yıllar çalışmıştır. Gelin, bu çok yönlü ismin kariyerine ve katkılarına daha yakından bakalım.

Eğitim ve Kariyer Başlangıcı

Dilek Taşdemir, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2007 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından, Ahmet Uluçay'ın hayatını anlatan "İntihar Ederdim" adlı belgesel ile sinema dünyasına adım atmıştır. Bu belgesel, 4. Akbank Kısa Film Festivali'nde birincilik ödülü kazanarak Taşdemir'in kariyerinde önemli bir dönüm noktası olmuştur .

Medya Sektöründeki Çeşitli Görevleri

Taşdemir'in medya sektöründeki deneyimi oldukça geniştir. Belgesel yönetmenliği, yapım asistanlığı, yönetmen yardımcılığı, metin yazarlığı, post prodüksiyon sorumluluğu, VFX prodüktörlüğü ve genel koordinatörlük gibi birçok farklı görevde bulunmuştur. Ayrıca, reklam sektöründe de yerel ve global birçok marka ile çalışarak, içerik geliştirme ve marka danışmanlığı gibi alanlarda da deneyim kazanmıştır .

Öne Çıkan Projeleri

Dilek Taşdemir'in yer aldığı bazı projeler şunlardır:

* "Payitaht Abdülhamid" (2017) Taşdemir, bu dizide görsel efekt (VFX) alanında görev almıştır .

* "Git Başımda" (2015) Taşdemir, bu projede de görev almıştır .

* "İntihar Ederdim" (2007) Ahmet Uluçay'ın hayatını anlatan bu belgesel, Taşdemir'in kariyerinde önemli bir yer tutmaktadır .

Reklam Sektöründeki Deneyimi

Taşdemir, reklam sektöründe de uzun yıllar çalışarak, yapım asistanlığı, yönetmen yardımcılığı, metin yazarlığı, belgesel yönetmenliği, post prodüksiyon sorumluluğu, VFX prodüktörlüğü, yerel ve global marka danışmanlığı, içerik geliştirme, genel koordinatörlük ve freelance yapımcılık gibi birçok farklı görevde bulunmuştur .

Eğitim ve Seminer Faaliyetleri

Taşdemir, eğitim alanında da aktif olarak yer almaktadır. Örneğin, İstinye Üniversitesi'nde reklam filmi yapım süreci ve kamera arkası hakkında seminerler düzenleyerek, öğrencilere sektör hakkında bilgi ve deneyim aktarmaktadır .

Sonuç

Dilek Taşdemir, medya sektöründe farklı alanlarda deneyime sahip ve üretkenliğiyle dikkat çeken bir isimdir. Sinema ve televizyon dünyasında yapımcı, yönetmen ve genel koordinatör olarak görev almasının yanı sıra, reklam sektöründe de uzun yıllar çalışarak, içerik geliştirme ve marka danışmanlığı gibi alanlarda da deneyim kazanmıştır. Ayrıca, eğitim alanında da aktif olarak yer alarak, öğrencilere sektör hakkında bilgi ve deneyim aktarmaktadır.

Siz de Dilek Taşdemir'in projelerini takip ediyor musunuz? Hangi projelerini beğendiniz? Görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.