
Savunma Bakanlığı ilk kez Silahlı Kuvvetlerin Birleşik Uluslararası Tatbikatları Rehberi’ni sundu. Genelkurmay Başkanlığı ve Üç Silahlı Kuvvetler personelinin diğer ülkelerin kuvvetleriyle olan ilişkilerine katılım turu ile ve 2004’ten Haziran 2023’e kadar olan dönemi kapsamaktadır..
Uluslararası Savunma İşleri Sekreterliği, Tatbikat Rehberinin hazırlanmasından sorumluydu. 234 sayfada fotoğraflar ve “gerçekleştirilen her egzersizin tüm kesin verileri” ile derleniraskeri portföyü yaptığı açıklamada bildirdi.
Materyalin amacı, “vatandaşlara hesap verebilirlik” işlevi gören ve aynı zamanda konuyla ilgilenen “akademik sektörden veya sivil toplumdan araştırmacılar için değerli materyal” üreten bir yayın üretmektir.
Yabancı silahlı kuvvetler ve farklı ülkelerden uluslararası gözlemcilerle gerçekleştirilen birleşik tatbikatların “özellikle bu kılavuzun işbirlikçi boyutuna katkıda bulunduğu” belirtilmiş ve “performanslarının eğitim seviyeleri, teçhizat, doktrin ve Temel olarak, birlikte çalışabilirliğe hizmet eder ve teşvik ederler.”
Askerlerin yurtdışına çıkışı veya diğer ülkelerden askeri kuvvetlerin bölgemize girişi, Ulusal Anayasa’da öngörüldüğü şekilde her yıl Ulusal Kongre tarafından onaylanır.
Bu yüzden Ulusal Yürütme Gücü (PEN) tarafından her yıl Parlamentoya sunulması gereken Kombine Tatbikatların Yıllık Planı ile 25880 sayılı Kanunla 2004 yılında kurulmuştur..
Bu eğitimlerin planlanması, en son Milli Savunma Politikası Yönergesi’nde (DPDN) yer alan ve Genel Sekreterlik tarafından yayınlanan özel bir kılavuzda yer aldığı üzere, Silahlı Kuvvetler Başkanı ve Başkomutanı ile Savunma Bakanı’nın üst yönergelerine dayanmaktadır. Uluslararası Savunma İşleri için.
Savunma Bakanlıkları ile Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İbadet Bakanlıklarının teknik alanları tarafından uzun bir analiz sürecinden sonra farklı birleştirilmiş eğitimler tamamlanmaktadır.
Kılavuz, Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yayınlanmaktadır.